Kochane Papavero,
potrzebuję pomocy w sprawie konstrukcji. Jak zrobiłabyś taką formę, w załącznik wrzucam zdjęcie. Chodzi mi o to czy górę i dół spódnicy robić po łuku (nie wiem czy dobrze widać, ale nie licząc paska składa się ona z dwóch części), ta dolna część spódnicy na samym dole jest jakaś węższa, ale nie widać żeby tam było jakieś marszczenie, a mimo to jest uzyskany kształt bombki. Narysuj mi proszę odręcznie i wrzuć szkic jak powinna mniej więcej wyglądać konstrukcja to wtedy już sobie poradzę.
Użytkownik jest Offline
A w konstrukcji to nie jest tak, że jakiś efekt można otrzymać tylko jednym sposobem. Jeśli chciałabym dokladnie taką spódnicę skonstruowaną identycznie, to musiałabym obmacać tą
Jesli zależy Ci na efekcie widocznym na obrazku, spróbuj zastanowić się skąd on się wziął.
Pomocy w konstrukcji chętnie udzielam. Jednak jest to pomoc a nie rozbrajanie na czynniki pierwsze modeli. Nie rysuję i nie przygotowywuję niczego bo po pierwsze nie mam pojęcia na jakim jesteś etapie konstrukcji, czy znasz podstawy i jak bardzo powinnam się zagłębiać w tłumaczeniu. Po drugie, podpowiadam (spójrz na pytania Katarzyny i moje odpowiedzi) i odpowiadam na konkretne pytania. Nigdy na pytanie jak to zrobić od początku do końca.
Musisz po prostu poprawić pytanie. Powiedzieć co wiesz, czyli czy poradziłaś sobie z karczkiem. Jak Ci się wydaje, że powinno być. A ja wtedy mogę szybko skomentować lub podpowiedzieć.
Użytkownik jest Online
PAPAVERO PROSZE O POMOC
skroilam i sfastrygowalam sobie sukienke z marszczeniem,ale okazalo sie ze mi nic nie pasuje,tzn nacinki nie pasują
przód wychodzi krótszy a tył dłuzszy,chyba ja zle skladam ,bo te nacinki mie pasują ,kombinowalam ale nic nie wyszlo
na zdjęciu ponumerowalam na przodzie nacinki jakie sa na szablonie nr 1, 2 i 3 no i nie wiem ktory ma byc z ktorym?
a te na dole przodu i tylujak sie maja zlączyc?
bardzo prosze o pomoc bo material juz pocięty.
Użytkownik jest OfflineBardzo Cię proszę wrzuć to pod konkretną sukienką. Któryś nacinek sie nie wydrukował, albo ja o nim zapomniałam. Zaraz zmierzymy gdzie ma być i sobie go dorysujesz.
Użytkownik jest OnlineGotowy wykrój - fioletowa sukienka z marszczeniami
Użytkownik jest Offline
przepraszam alenie wiem jak wrzucić to pod tą konkretną sukienkę, podalam tytuł wcześniej
Użytkownik jest Offline
Możesz np. wrzucić zdjęcie do własnego katalogu na papavero.pl, a jak to zrobić, to trzeba obejrzeć krótki filmik który dla Was nagraliśmy
http://www.papavero.pl/nieco-o-nas-czyli-autoreklama/539-pomoc-techniczna.html
A potem takie zdjęcie można już podlinkować w komentarzu.
Użytkownik jest Onlinedziękuję za instrukcje,wstawione już pod konkretnym wykrojem
Użytkownik jest Offline